DE ROLVERDELING

Praktijkvoorbeelden

Om u maar ook uw werknemers het beste te kunnen bieden bij ziekte en verzuim gaan wij net een stapje verder. Met ontzorgen bedoelen we ook echt ontzorgen. Wij proberen net dat steentje bij te dragen om het voor u wat gemakkelijker te maken. Maar dat kunnen we u natuurlijk het beste vertellen aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.

 

Praktijkvoorbeeld

“De huidige WIA regeling zorgt ervoor in geval van ernstige ziekte dat iemand vervroegd gebruik kan maken van de wet volledige arbeidsongeschiktheid (IVA). Het aanvragen daarvan levert nogal eens problemen op omdat specialisten een formulier moeten tekenen en daarmee aangeven dat iemand volledig uitbehandeld is. Toch is het ons al een aantal keer gelukt om een vervroegde IVA erdoor te krijgen. Prettig voor de werkgever omdat dat lastenverlaging betekent, maar vooral prettig voor de werknemer omdat het reintegratie traject kan worden overgeslagen.”

 

Praktijkvoorbeeld

“Wanneer er een vermoeden is van psychische klachten, kunnen wij in een heel vroeg stadium Henrich Leenders inschakelen. Hij is psychosociaal therapeut en kan er dus heel vroeg bij zijn als het gaat om bijvoorbeeld een arbeidsconflict. Om te voorkomen dat zo’n conflict gaat leiden tot langdurig ziekteverzuim, kan hij ingezet worden voor bemiddeling, maar kan ook de bedrijfsarts vroegtijdig worden ingezet in overleg met de werkgever. Vroeg schakelen betekent ook hier een flinke besparing op verzuim kosten.”

 

Praktijkvoorbeeld

“Een automonteur met rugklachten vraagt om fysiotherapeutisch onderzoek. Door onze samenwerking met verschillende partners kunnen wij op heel korte termijn zo’n onderzoek laten uitvoeren. Soms moeten ook de arbeidsomstandigheden worden bekeken en mogelijkheden tot aanpassing van de werkplek. Ook daarbij zijn onze lijnen kort. We kunnen snel de juiste persoon inschakelen zodat u geen dag teveel zonder medewerker zit.”

Contact

Centrum voor Bedrijfsgezondheid B.V.

Plesmanstraat 59-14 A

3905 KZ Veenendaal

Tel.: 0318-734297

Website: www.cvbgezondheid.nl

E-mail: cecile@cvbgezondheid.nl

Copyright 2021 | Centrum voor Bedrijfsgezondheid